Üzemanyag Kereskedelem

Üzemanyag Kereskedelem

Tisztelt Látogató!

 

 

Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek az adalékkal elátott minőségi üzemanyagainkat. 

 

   Alacsonyabb dermedéspont  

   Magasabb oktánszám            

     Jobb teljesítmény                   

  Üzemanyag megtakarítás      

 

 

Ezektől lesz a 95 benzin és dízel üzemanyagunk is prémium minőségű.

 

Mindez diszkont áron!

 

Kis, közepes és nagy vásárlókat is kiszolgálunk.

Új nagyteljesítményű kútfejjel a nagyobb vásárlókat is gyorsan ki tudjuk szolgálni.

 

Kedvezményes feltételeket és árat biztosítunk az üzemanyag kiszállításhoz is.

 

 

 

 

 

 

Információ:

 

Adalékról bővebben

 

 


 

Kenőanyagok széles választékát kínáljuk: motor, hajtómű, hiraulika, lánckenő, fékolaj 

Melyek kielégítik mind a személygépkocsi, mind a haszongépjárművek követelményeit, legyen szó akár benzin- vagy dízelmotoros járműről.

 

Főbb márkáink:                                                 

 

Re-Cord   Hardt Oil   Agip   Mol   Castrol

 

 


 

Shop-ban elérhető szolgáltatásaink

 

​- Magyar és Osztrák autópálya matrica 

- Forró italok (kávé, tea, cappuccino)

- Fagyálló mérés 

- HU-GO, útdíj 

- Telefontöltés 

- TIP-TOP szőnyegtisztító átvevőhely 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Információ

Adalékolt benzin:
A benzinüzemű motorok esetében, legyen szó akár hagyományos, porlasztós technikáról, ill. a (szabályozott) katalizátoros üzemről, a szívóoldali alkatrészeken (porlasztó, pillangószelep, v. fúvóka, beömlő csatorna és legfőképpen a szívószelepen) a helyi viszonyoktól függően gyantás ill. kokszos jellegű lerakódások keletkeznek. 
Ennek mértéke erősen függ a motor típusától, a felhasznált üzemanyag tulajdonságaitól és az üzemelési körülményektől. Ugyancsak a fenti tényezőktől függ, hogy a motor működését ezek mennyire érintik hátrányosan, de általánosságban elmondható, hogy az ENI Hungaria által forgalmazott adalék felhasználásával a 10-15%-os szívóoldali veszteség, azaz a teljesítmény csökkenés megszüntethető.

Ezen felül az égéstérben keletkező lerakódások, melyek káros hatása, megelőzhető az ENI adalék felhasználásával, amely már 10-20.000 km lefutása után jelentkezne és számottevően ronthatja a motorok működését. Így a káros hatások az ENI adalékkal, úgynevezett tisztító-tisztántartó adalékolással hatásosan megelőzhetőek, amely tehát nemcsak tisztántartja a szívóoldali ágat, hanem le is építi az esetlegesen már meglévő kokszos jellegű lerakódásokat. 

Mindezek mellett az adalékolásnak korrózióvédő hatása is van, amely tovább növeli a tartós és hibamentes, biztonságos üzemelési időt.

 

Adalékolt gázolaj:
A Diesel-motor működése, akár hatásfok, akár kibocsátási értékek szempontjából nagymértékben függ a felhasznált üzemanyag jellemzőitől.

Elsődleges fontosságú a beporlasztott üzemanyag mennyisége és porlasztási finomsága és a beporlasztási pillanat(ok) pontossága Az adagolótechnika nagyon kifinomodott, a legkisebb mennyiségű gyantás-kokszos, ragadós lerakódásnak is komoly káros hatása lehet. 

Adalékolatlan gázolaj használatakor a befecskendező nyílás hamar elkokszosodik, a lerakódások felépülése pedig rontja a beporlasztás minőségét vagy késleltetheti annak időpontját, így a kialakuló elegy eltér az optimálistól, a motorgyártó által megkívánt értékektől. Ez rontja a motor hatásfokát, csökkenti a teljesítményt. 

Az ENI adalék mellett gázolajok legfontosabb motorikus tulajdonsága az ún. növelt gyulladási hajlam,
amelyet a cetánszámmal jellemzünk. Nem megfelelő gyulladási hajlam, azaz alacsony cetánszám esetén a befecskendezett üzemanyag túl későn gyullad be, így annak elégéséhez nincs elég idő.
Az égés heves lefolyású és tökéletlen lesz, ismét romlik a hatásfok és a károsanyag kibocsátás. A tökéletlenül lezajló égési folyamat a motort is jobban igénybe veszi, zajosabbá válik.

A korszerűen adalékolt motorikus gázolaj a befecskendező fúvókát tisztán tartja, a lerakódásokat leépíti, így az előírt mennyiségű és porlasztási finomságú üzemanyag jut be az égéstérbe. 

Nagy jelentőségű az adalékolás a károsanyag kibocsátás szempontjából is. Jelentősen csökken a füstölés és az elégetlen szénhidrogén kibocsátás is. Így az adalékolás környezetkímélő hatású és az esetlegesen felszerelt utóégető katalizátor hatásfokát is javítja, élettartamát megnöveli.

Télen és hideg időben az AGIP RF 2001 adalékolt gázolaj természetesen tartalmaz ún. folyásjavító adalékot is. Ez a hidegszűrhetőséget növelő adalékolás javítja a hidegüzemi tulajdonságokat, -25 oC-ban, tehát a legfagyosabb reggeleken is biztonságos indulást és garantált hidegüzemet tesz lehetővé.

Adalékolt gázolajunk habzásgátlót is tartalmaz, amely nagymértékben lecsökkenti a tankolás időszükségletét, ezen kívül némileg több üzemanyag tölthető be a tartályba.