Magyar egészségbolt

Magyar egészségbolt

 

Magyar Egészségbolt!

 

Akiknek fontos az egészség!

 

Minden ami az egészséges életmódhoz kell megtalálja nálunk!

 

 

 

Vitaminok, táplálék-kiegészítők, reform élelmiszerek, diabetikus-, gluténmentes-, laktózmentes-, termékek, bio kozmetikumok, hazai termelők termékei, sport felszerelések

 

 

 

 

Ha többet szeretne tudni látogasson el a következő oldalakra:

 

Tudatos Várásló 

 

Hasznos infók:

 

Miért fontos az egészség megőrzésében a megelőzés?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miért fontos az egészség megőrzésében a megelőzés?

 

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyugati orvoslás is hangsúlyozza, mégis a magyar emberek közül csak kevesen fordítanak figyelmet az egészséges táplálkozásra,  testi-lelki feltöltődésre.

Ennek egyik oka a rohanó élet, a folyamatos hajtás, stressz, és a "pihenni ráérünk a sírban is" hozzáállás.... Ez főleg a közép-és felsővezetőkre, vállalkozókra, erős versenyszférában dolgozókra jellemző. Ennek a veszélyes mókuskeréknek a legnagyobb hamissága az, hogy az agy, a tudat ezerrel pörög, az ember sokszor még élvezheti is a pozitív, kihívások megoldására ösztönző pozitív stresszt, viszont a folyamatos készenlét észrevétlenül kimeríti a szervezetet. 
   
A másik, nem elhanyagolható tényező pedig a pénz hiánya. A létbiztonságért folytatott mindennapos harcban az emberek nagy része az élelmiszeren igyekszik spórolni, ami elsőre jó megoldásnak tűnhet, hiszen a vak is látja, hogy a vizes zsemle árának jó esetben is triplája a magos, teljes kiőrlésű, szemmel láthatóan egészségesebb (vigyázat, ez is lehet csapda) verzió.

Az egészség azonban egy HOSSZÚ TÁVÚ BEFEKTETÉS. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy minden, amit a tested ellen teszel (legyen ez dohányzás, egyoldalú étrend, túlzott alkoholfogyasztás, töménytelen cukor, vagy húsfogyasztás, zöldségek, gyümölcsök mellőzése), visszaüt. A természet és az emberi test is végtelenül kreatív, a fogak romlásától a gyomor- és bélbántalmakon át az allergiákig, immungyengeségig és rosszabb esetben daganatos megbetegedésekig széles a skála. De nem az elrettentés a cél, csak a figyelem felhívása: minden életkorban és életszakaszban törődnöd kell a testi-lelki egészségeddel!
 
Ne sajnáld a pénzt a jobb minőségű vajra a margarin helyett, ne spórold ki az évszakra jellemző zöldségeket, gyümölcsöket a kosaradból! Sőt, ha lehet, vásárolj piacon, vagy közvetlenül a termelőtől, így biztos lehetsz benne, hogy olyan állapotú és minőségű élelmiszert kapsz, amilyet valóban szeretnél. Vannak szuper zöldségdobozrendszerek is, ahol évszakra jellemző zöldségeket kaphatsz szép kis csomagban, heti egy alkalommal. A termelők a városban, bizonyos átvételi pontokon adják át a dobozokat.
Ne spórold ki a mozgást az életedből! Sétálj, kocogj, jógázz, táncolj!